A világ több, mint amennyit látunk belőle...

Secret Post

Secret Post

Bill Clinton: a háttérben maradok

Legalábbis a kampány végéig

2015. április 14. - secretpost

rtr4677a.jpg

Amióta sejthető, hogy Hillary Clinton elindul az előválasztáson, az amerikai közvélemény máris azzal kezdett foglalkozni: ha a volt First Lady-t megválasztják elnöknek, ki is fogja valójában irányítani az országot. Tekintve, hogy férje, Bill Clinton milyen nagy formátumú és befolyásos politikusa a mai napig az Egyesült Államoknak, a kérdésnek mindenképpen van jogalapja. A volt elnök megszólalt.

Az USA 1992 és 2000 közötti elnöke most azt mondta: tervei szerint maximum a háttérből fog tanácsokat adni feleségének az elnökválasztási kampány során, és folytatja karitatív munkáját a Clinton Alapítványnál.

„Az a feladatom, hogy a háttérből lássam el tanácsokkal, ahogy közeledünk a választásig.”

A cikk szempontjából a hangsúly a „választásig” szón van. Hiszen Bill csak annyiban nyugtatta meg a választókat, hogy az elő-, majd az elnökválasztási kampány során nem fog törekedni arra, hogy ő irányítsa feleségét, azt nem mondta, hogy ha visszaköltöznek a Fehér Házba, ki fogja viselni azt a bizonyos nadrágot.

Ahogy az interjúban fogalmazott: Hillary-nek úgy kell majd futnia, mint soha előtte, és a lehető legközelebb kerülnie a szavazóihoz. Persze magyarázatát pontosította azzal, hogy szerinte ő már nem is igazán jó kampányszakember.

„Megmondtam Hillary-nek, hogy nem lennék jó a kampányolásban, mert igazából nem haragszom senkire. Nagypapa vagyok, tegnap este is találkoztam az unokáimmal, és egyszerűen nem tudok haragudni.”

Persze nem volt ez mindig így. Akik figyelemmel kísérték a 2008-as előválasztási kampányt, emlékezhetnek rá, hogy Bill többször is élesen kritizálta Barack Obamát, aki akkoriban felesége fő kihívója volt.

rtx179rg.jpg

Arra a kérdésre, hogy Bill valóban szeretné, ha felesége megnyerné az elnökválasztást és visszaköltözzön a család a Fehér Házba, csak annyit mondott:

„Fel kell mérnem, pontosan mit is vár tőlem.”

Ez persze még a jövő zenéje…

A bejegyzés trackback címe:

https://secretpost.blog.hu/api/trackback/id/tr447368928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása