A világ több, mint amennyit látunk belőle...

Secret Post

Secret Post

"Obama csökkentette Amerika erejét"

Állítja Dick Cheney korábbi alelnök új könyvében

2015. április 10. - secretpost

rtxyzws_1_1.jpg

Dick Cheney az Egyesült Államok alelnöki tisztségét töltötte be 8 éven keresztül, a fiatalabbik George Bush elnöksége alatt. A keményvonalas republikánus mára Obama egyik legnagyobb bírálójának számít, bár sokan versenyeznek ezért a posztért a tengerentúlon.

Hamarosan megjelenő könyve a „Miért van szüksége a világnak erős Amerikára” címet viseli, és egyebek mellett az alábbi megállapítást teszi:

„Sajnos, ahogy a világ kénytelen szembenézni a növekvő terrorfenyegetettség veszélyével, Obama elnök úgy csökkentette a hatalmunkat, hátat fordított a szövetségeseinknek, és felbátorította az ellenségeinket.”

Cheney tavaly decemberben került a hírekbe, amikor is a Szenátus Hírszerzési Bizottsága nyilvánosságra hozta a CIA vallatási technikáiról szóló jelentést. A dokumentum ugyanis a Bush-adminisztráció alatti időszakot vizsgálja.  Mi sem bizonyítja jobban Cheney keményvonalas felfogását, mint hogy határozottan megvédte a CIA módszereit, amennyiben azt terrorizmussal vádolt személyek ellen alkalmazzák. Ahogy fogalmazott: ezek a gyakorlatok nem számítanak kínzásnak, és:

„Bármikor megtenném újra, akár egy perc múlva is”

A volt alelnök legutóbb a Playboy magazinnak adott interjúban kritizálta Obamát. Szerinte, amit a Fehér Ház lakója művel, igazi tragédia a nemzet számára, amiért Amerika pokoli árat fog fizetni.

„Ránézek Obamára, és a legrosszabb elnököt látom benne életem során.”

A szeptember elején megjelenő könyv tartalmával kapcsolatban, amelyet egyébként a lányával közösen írt, Cheney egy interjúban azt mondta: „elképesztő teher lesz a következő amerikai elnökön, ami az Iránnal való kapcsolatot illeti.

 

Induljon a vita az Obama-adminisztráció sikerességéről/sikertelenségéről itt a Secret Post Blogon!

A bejegyzés trackback címe:

https://secretpost.blog.hu/api/trackback/id/tr67357276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása